5 lucruri pe care NU le poti evita cand esti insarcinata!

Perioada sarcinii este pentru toate femeile una extraordinara, chiar daca pe parcursul acesteia intampina multe probleme. Cu siguranta, dupa trecerea celor 9 luni si venirea pe lume a bebelusului toate sunt uitate, in ciuda faptului ca, la momentul respectiv, pareau sa nu se mai termine.

Daca ai ramas insarcinata si vrei sa afli care sunt lucrurile pe care nu le poti evita in aceasta perioada, citeste, cu atentie, toate cele explicate mai jos. Chiar daca oamenii se feresc sa iti spuna si partile mai putin placute ale sarcinii, nu inseamna ca ele nu exista si trebuie sa fii pregatita din punct de vedere psihic pentru ele!

Iata lista lucrurilor pe care nu le poti evita cand esti insarcinata:

  1. Greutatea

Fara indoiala, in timpul sarcinii o sa iei in greutate mai mult decat iti imaginezi, iar acest lucru este absolut normal. Nu trebuie sa te abtii de la poftele pe care le ai si nici sa exagerezi cu sportul, astfel incat sa ai o sarcina linistita. De altfel, pentru a citi mai multe despre greutatea in sarcina acceseaza link-ul http://www.babystem.ro/sfaturi-gravide/greutatea-ideala-in-sarcina-a-bebelusului-si-a-mamei-in-functie-de-perioada-sarcinii/, intrucat vei afla care este greutatea ideala in functie de saptamana, dar si dimensiunile fatului. In plus, daca vei intra pe site, poti afla si alte detalii extrem de utile despre ingrijire, precum si despre fiecare saptamana de sarcina.

  1. Stresul

Cele noua luni de sarcina s-ar putea sa fie apasatoare, din cauza tuturor complicatiilor care ar putea aparea. De aceea, trebuie sa inveti sa iti gestionezi foarte bine trairile si sa incerci sa te relaxezi pe cat posibil. Este recomandat sa ai activitati care te linistesc, iar plimbarile ar putea sa te ajute foarte mult. De exemplu, cateva zile de recreere in judetul Gorj, la domeniul Culcer, care se intinde pe 25.000 mp, o sa iti prinda excelent! Poti intra sa vezi aici imagini cu acesta si imprejurimile, sa afli mai multe informatii despre activitatile pe care le poti avea daca alegi aceasta destinatie. Jocurile de societate, plimbarile cu caruta sau focul de tabara sunt numai cateva dintre exemple.

Domeniul Culcer

  1. Greturile

In primele luni, poti simti greata de la orice. De foarte multe ori nu o sa poti manca absolut nimic si vei simti nevoia continua de a varsa. Ideal este sa identifici alimentele care iti fac bine si, pana ce greturile iti vor trece, sa nu variezi foarte tare, dar, mai ales, sa nu te infometezi, caci ii vei face rau fatului.

  1. Schimbarile de dispozitie

Hormonii in exces te vor face sa ai schimbari bruste de dispozitie. Vei rade la glume care, de obicei, te enervau, o sa te agiti pentru orice lucru nesemnificativ si o sa fii extrem de morocanoasa in anumite zile, chiar daca nu ti s-a intamplat nimic rau. De altfel, o sa ai tendinta de a-ti critica des partenerul, in ciuda faptului ca o sa te simti mai apropiata ca oricand de el, pentru ca veti fi parinti.

Femeie Insarcinata si Ganditoare

  1. Gandurile despre nastere

Cu siguranta, ai citit o multime de lucruri de-a dreptul inspaimantatoare despre nastere. Este inevitabil sa nu te gandesti la cum va fi momentul respectiv si daca iti va fi greu. Trebuie, insa, sa analizezi foarte bine daca vrei sa nasti natural sau prin cezariana, iar pentru asta este recomandat sa te consulti cu doctorul care iti supravegheaza sarcina, intrucat experienta sa isi poate spune cuvantul.

Asadar, este cert ca in perioada celor noua luni o sa iei in greutate, lucru absolut normal, ca o sa fii stresata de evolutia bebelusui tau, ca o sa ai greturi, schimbari de dispozitie si ca te vei gandi la cum va decurge nasterea. Insa toate grijile o sa dispara atunci cand iti vei tine copilul in brate!

  • Domeniul Culcer
  • Fata Gravida Fericita
  • Femeie Insarcinata si Ganditoare
PR Total este un serviciu online dedicat companiilor care doresc sa informeze publicul tinta prin comunicate de presa. Acest serviciu de comunicate de presa online este gratuit! PR Total ofera posibilitatea oricarei companii sa publice gratuit comunicate de presa pe acest portal online.