5 Probleme auto ce pot aparea pe timp de iarna

Bucuria copiilor, groaza soferilor, odata cu frigul apar si multe probleme la masina. Ca sa fim mai specifici, sunt acele cateva elemente “sensibile” care cedeaza foarte usor in aceasta perioada. Pentru a ne asigura ca tu si masina ta treceti cu bine de aceasta iarna, ne-am gandit sa iti spunem ce sa faci si ce sa nu faci atunci cand temperaturile de afara scad sub 0 grade.

Franele sunt primul aspect la care trebuie sa fii atent. In primul rand NICIODATA, dar NICIODATA sa nu lasi frana de mana trasa peste noapte. Gerul face ca placutele de frana si etrierul sa inghete etans pe disc, asta insemnand ca dimineata te vei trezi cu o frana complet blocata. Exista posibilitatea ca dupa cativa metri aceasta sa se deblocheze, insa pana atunci frecarea dintre placute si discuri va duce la uzarea lor prematura sau la supra-incalzire ceea ce inseamna ovalizare.
Daca totusi ai uitat frana de mana trasa, atunci ia un bidon cu apa fierbinte si prin jante uda etrierul si cablul. Probabil vei intarzia la serviciu sau la intalnire, dar macar te poti deplasa cu masina in conditii de siguranta.

Chederele sunt al doilea lucru pentru care trebuie sa iti faci grji. Problema cu acestea este ca ingheata datorita frigului, se lipesc de usi, iar cand tu tragi cu putere acestea se dezlipesc (deplaseza din pozitia initiala). Odata deplasate, umezeala va continua sa patrunda in spatele lor, spatiul se va mari, iar eficienta etansitatii va scadea crescand o portiune de rugina si dand nastere scartaitului infernal de la portiere. Pentru a-ti proteja chederele, unge-le cu o solutie care contine silicon.

Stergatoarele lipite sunt a treia bataie de cap pe timp de iarna. Multi soferi pornesc la drum inainte de a-si dezgheta parbrizele, inainte de a-si dezlipi stergatoarele si astfel risca sa distruga motorul electric care le pune in functiune sau tijele care compun sistemul. Inainte de a porni la drum da drumul la dezaburire, curata parbrizul, dezlipeste usor stergatoarele si nu le folosi decat daca esti complet sigur ca acestea vor functiona in parametri normali.

Oglinzile laterale cedeaza si ele sub actiunea frigului. In prima faza se aduna apa in spatiul dintre carcasa si oglinda, lipind partea mobila. Nu schimba pozitia oglinzilor inainte sa fie complet dezghetate deoarece iti poti lua la revedere de la motorasul de functionare sau de la rotile dintate care sunt din material plastic.

Macaralele geamurilor sunt un element ce nu doresti sa se strice. Nu e amuzant sa mergi cu geamul deschis cand afara sunt -10 de grade Celsius, nu? Ce se intampla de fapt? Gheata lipeste geamul de chedere, iar macaraua pur si simplu nu are puterea necesara pentru a trage geamul in jos. Cand tu te incapatanezi sa deschizi geamul, macaraua forteaza locul in care geamul se uneste cu metalul, iar piesele de legatura din plastic se rup.
Cum poti evita aceasta situatie? Ei bine, singurul lucru care ajuta este sa-ti deschizi geamurile numai in cazul in care ai folosit suficient de mult masina incat acestea sa fie complet dezghetate.

Inainte de a incheia am dori sa-ti amintim ca iarna trebuie sa lasi motorul sa mearga mai mult la relanti deoarece uleiul este mai vascos si ajunge mai greu in partea de sus a motorului.

Spor la sofat in conditii de siguranta!

Sursa https://www.autokappa.ro/blog/probleme-auto-ce-pot-aparea-pe-timp-de-iarna/

  • 9 Sfaturi pentru prelungirea vietii masinii tale
PR Total este un serviciu online dedicat companiilor care doresc sa informeze publicul tinta prin comunicate de presa. Acest serviciu de comunicate de presa online este gratuit! PR Total ofera posibilitatea oricarei companii sa publice gratuit comunicate de presa pe acest portal online.