6 din 10 persoane sufera de probleme respiratorii, in sezonul rece

Respiri greu, simti ca nu ai aer, ametesti si obosesti. Suferi de o problema respiratorie, mai mult sau mai putin grava. Cauza poate fi legata de caile aeriene superioare, de plamani sau inima. Nu e de gluma. O insuficienta respiratorie severa poate antrena chiar moartea.

Uneori este foarte greu de depistat cauza, fiind necesare mai multe investigatii. Este important sa se afle cauza reala pentru a aplica tratamentul potrivit. Daca nu asiguram corpului nostru cantitatea de oxigen necesara, pot aparea diverse probleme, adesea fatale.

Daca, in iarna aceasta, suferi de probleme respiratorii, Tussodep sirop, atat pentru copii, cat si pentru adulti, reprezinta un supliment alimentar recomandat de specialistii din domeniu. Este cunoscut faptul ca mai bine previi, decat sa ajungi sa tratezi, asa ca acest sirop dedicat mentinetii sanatatii cailor respiratorii este solutia. Siropul contribuie la calmarea iritatiei gatului, dar ai a tusei uscate ori productive. Contine cele mai cunoscute componente active, cum ar fi propolis, cimbru, roua cerului, troscot japonez, muschi de piatra. Organismul este aparat impotriva bacteriilor, avand numeroase beneficii, despre care aflati mai multe AICI: https://www.farmaciadepenet.ro/raceala-si-gripa/2587-tussodep-sirop-x-150-ml.html, printre care si actiune imunomodulatoare.

Cauzele aparitiei problemelor respiratorii

Sunt variate. Caile respiratorii aeriene pot fi blocate de un mic obiect infipt in gat. Poti avea probleme cu plamanii. Sau poate ai o boala cronica precum ar fi bronsita sau o reactie alergica la o anumita substanta pe care o inhalezi. Poti avea astm. Si tumorile canceroase ale plamanilor pot antrena dificultati respiratorii. La fel, insuficienta cardiaca poate genera greutate in respiratie: o inima slabita nu propulseaza suficient sange in plamani. Or, sangele este cel care transporta oxigenul in tot organismul. La fel, poti suferi de o anemie severa, din pricina faptului ca hemoglobina din sange, care transporta oxigenul, este insuficienta.

probleme respiratorii

Simptomele

Principalul simptom al unei probleme respiratorii este respiratia dificila, greoaie, un suflu puternic la efort si/sau in repaus. Jena respiratorie poate cauza dureri toracice. Tusea este frecventa, acompaniata sau nu de sputa. Respiratia poate fi suieratoare. In cazul unor suferinte respiratorii mari, pielea poate deveni cianozata (albastruie) din cauza slabei concentratii de oxigen din sange. In acest caz, pericolele sunt foarte mari.

Diagnosticul

Exista mai multe metode de a diagnostica o problema respiratorie. Cele mai utilizate sunt radiografiile si scanarile plamanilor, care permit atat controlul starii acestora, cat si eventuale anomalii, cum ar fi tumorile. Biopsiile (prelevarea de tesut) plamanilor pot fi si ele facute, la nevoie. In cele din urma, dar nu in ultimul rand, si analizele de sange pot detecta prezenta unei anemii – pentru anemie, vizitati farmacia online Farmaciadepenet.ro si alegeti produsul potrivit -sau a unor virusi sau bacterii responsabile.

raceala la copii

Tratamentul

Evident, este in legatura directa cu cauza care a produs problema. In cele mai multe cazuri sunt necesare medicamente care lupta cu infectia sau antihistaminice pentru calmarea unei alergii. Tumorile canceroase trebuie eliminate chirurgical. In cazul in care dificultatile respiratorii sunt legate de probleme cardiace este nevoie de investigatii si tratamente pentru inima. Daca problemele sunt cauzate de anemie, trebuie un tratament cu fier.

  • raceala la copii
  • probleme respiratorii
PR Total este un serviciu online dedicat companiilor care doresc sa informeze publicul tinta prin comunicate de presa. Acest serviciu de comunicate de presa online este gratuit! PR Total ofera posibilitatea oricarei companii sa publice gratuit comunicate de presa pe acest portal online.