Ai o firma nou-infiintata? Afla care sunt toate autorizatiile de care ai nevoie pentru a te afla in legalitate

Deschiderea unui business, implica, de cele mai multe ori, si obtinerea unor documente, pentru a incepe activitatea remuneranta, de la mai multe instituii publice. Inregistrarea la Oficiul Registrului Comertului si inscrierea in actul constitutiv al societatii a codurilor CAEN dorite nu este suficienta in cele mai multe situatii. In conditiile in care legile sunt din ce in ce mai aspre si amenzile tot mai mari, se va prezenta in acest articol care sunt autorizatiile de functionare de care au nevoie companiile pentru a functiona legal, in functie de domeniul vizat.

Indiferent de tipul de firma detinut, orice persoana juridica trebuie sa aiba inainte de toate autorizatia pentru constructie pentru spatiul pe care isi desfasoara activitatea. In acest sens, doritorii se pot orienta catre colaborarea cu CityConsInv pentru a primi toate detaliile necesare.

Ai-o-firma-nou-infiintata-Afla-care-sunt-toate-autorizatiile-de-care-ai-nevoie-pentru-a-te-afla-in-legalitate

Pentru unitatile care obtin, transporta si distribuie produse alimentare au obligativitatea, potrivit legilor in vigoare, sa solicite de la ANSVSA inregistrarea sau autorizarea pentru activitatile pe care le desfasoara. Legislatia mentioneaza doua proceduri distincte in functie de volumul si specificul activitatilor desfasurate:

 1. Autorizarea sanitar-veterinara este obligatoriede avut pentru toate unitatile care vor sa aiba colaborari comerciale atat cu parteneri existenti in Romania, cat si cu parteneri din spatiul comunitar si extracomunitar. Tot prin aceasta se atesta ca activitatea desfarsurata indeplineste conditiile sanitar veterinare de functionare impuse prin legislatia veterinara a Uniunii Europene si de cea nationala.

Pe site-ul oficial ANSVSA toti agentii economici care vor sa obtina autorizatia sanitar-veterinara pot sa consulte toate categoriile de unitati care se supun acestei autorizatii, cat si documentatia de care este nevoie. Pentru a obtine autorizatia sanitar-veterinara, totii agentii economici trebuie sa depuna la DSVSA urmatoarele documente:

 • chitanta care atesta ca au fost platite toate tarifele solicitate;
 • cerere de autorizare in care sa fie precizate activitatile;
 • copia certificatului constatator emis de Oficiul Registrului Comertului;
 • planul cu pozitionarea obiectului in zona;
 • copia certificatului unic de inregistrare;
 • intregul proiect al planului unitatii cu fluxurile tehnologice si evidentierea echipamentelor si utilajelor;
 • memoriul tehnic justicativ.
 1. Inregistarea sanitar-veterinara si pentru siguranta alimentara a unitatii este necesara tuturor micilor producatori, dar si unitatilor care produc, proceseaza, depoziteaza, transporta si distribuie produse de origine animala sau nonanimala si care se incadreaza in urmatoarele categorii:
 • furnizeaza produse alimentare direct consumatorului final in piele agroalimentare sau cu ocazia expozitiilor, targurilor etc.;
 • furnizeaza produse ali,emtare in mici cantati;
 • furnizeaza produse alimentare unor parteneri aflati doar la nivel national.

Pentru a se face aceasta inregistrare este necesar sa se depuna o cerere scrisa si inaintata de catre agentul economic DSVSA. Dupa ce este analizata solicitarea, DSVSA va inregistra unitatea in lista tuturor unitatilor economice care au ca obiect de activitate:

 • fabricarea produselor alimentare de origine nonanimale;
 • vanzare directa a produselor alimentare;
 • vanzare cu amanuntul a produselor alimentare de origine animala si nonanimala.

In vederea inregistrarii sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentara procedura pe care toti agentii economici trebuie sa o parcurga este mentionata pe pagina web ANSVSA, fiind amintite, totodata, toate tipurile de unitati ce trebuie sa aiba aceasta inregistrare, inainte de inceperea activitatii economice.

Cele mai comune activitati economice sunt: unitati de vanzare prin internet a produselor de origine animala si nonanimala, care transporta catre consumatorul final si realizeaza vanzarea numai prin comanda prin internet, magazin alimentar, restaurant, pizzerie, cantina, cofetarie si patiserie.

 • Ai-o-firma-nou-infiintata-Afla-care-sunt-toate-autorizatiile-de-care-ai-nevoie-pentru-a-te-afla-in-legalitate
PR Total este un serviciu online dedicat companiilor care doresc sa informeze publicul tinta prin comunicate de presa. Acest serviciu de comunicate de presa online este gratuit! PR Total ofera posibilitatea oricarei companii sa publice gratuit comunicate de presa pe acest portal online.