Business: Iata de ce 2 din 5 start-up-uri nu reusesc pe piata

In societatea zilelor noastre, tot mai multe persoane se gandesc sa isi deschida propria afacere si, astfel, sa munceasca numai pentru ei. Cu toate ca mersul bun al unei afaceri tine de foarte multi factori, sunt multi care se avanta in necunoscut si nu stiu sa gestioneze situatiile neprevazute.

Sa ai propria ta firma si sa fii seful tau. Suna foarte tentant pentru fiecare dintre noi, insa sunt putini cei care iau initiativa in acest sens si mai putin cei care reusesc sa faca asta bine. De ce?

Iata care sunt principalele motive pentru care unele firme nu trec nici macar de primul an:

Un prim motiv pentru care firmele nou infiintate nu reusesc sa treaca de primul an este aceea ca nu tin o evidenta contabila clara. Iar aici nu ne referim numai la un tabel cu cheltuieli si venituri, ci la o contabilitate adevarata. Foarte multi nu stiu ce presupune si, desi nu au cunostinte, nici nu apeleaza la persoane sau programe specializate. Este foarte important ca o firma sa foloseasca un soft erp (enterprise resourse planning), pentru a reusi sa gestioneze totul corect. Ce este erp? Solutia pentru toate problemele. O aplicatie ERP ajuta o firma, intrucat poate genera automat stocurile, pot fi usor introduse documentele primare si astfel este tinuta o evidenta stricta, dar poate genera si declaratiile fiscale in mod automat. Acesta usureaza atat manca unei simple companii, dar este extrem de utila si firmelor care au ca obiect de activitate gestionarea contabilitatii.

erp

Un alt motiv pentru care unele firme nu reusesc sa reziste mai mult de un an este pentru ca isi copiaza competitorii. Este extrem de importanta, intr-adevar, analiza competitorilor, insa este esential ca un antreprenor la inceput de drum sa nu le copieze strategia. Poate e doar o viziune din exterior faptul ca lor le-ar merge mai bine. Pentru a reusi, o firma trebuie sa aduca noutatea si sa ofere sau cel putin sa arate ca ofera mult mai multe avantaje decat altii.

Unii au o idee buna de afacere, insa nu stiu cui sa se adreseze. Foarte multi antreprenori gasesc forme noi de a face bani, insa nu reusesc sa se impuna pentru ca nu stiu care le este exact publicul sau nu stiu cum sa il gaseasca. De aceea, promovarea in mediul online joaca un rol extrem de important pentru o afacere la inceput de drum.

Presupunand ca o firma nu are nici site, nici nu este prezenta in social media, iar clientii nu apar, infiintarea sa va fi sortita esecului.

antreprenor

Foarte multe firme se axeaza pe comert, iar gasirea furnizorilor potriviti poate fi o adevarata provocare. Cu siguranta, o noua companie vrea sa impresioneze prin unicitate si prin calitatea produselor pe care le ofera, insa daca preturile pe care le obtine de la furnizori nu sunt cele mai bune, atunci nu va reusi.

Unii antreprenori se gandesc ca odata ce devin propriii sefi nu mai este nevoie de foarte mult efort, caci de aceea exista angajatii. Este unul dintre cele mai banale motive pentru care o firma nu trece de primul an de activitate. Acesta mentalitate este cu totul gresita, intrucat managerul este cel care trebuie sa depuna efort, timp, rabdare si, bineinteles, bani. Nimeni nu o va face in locul sau.

Studiile au aratat ca in societeatea romaneasca, desi exista foarte multe firme infiintate, aceastea isi intrerup activitatea dupa nici un an. Este extrem de important pentru orice viitor antreprenor sa aiba in vedere factorii descrisi si sa tina cont de acestia. Pentru a se asigura de un control permanent asupra partii financiare, un program ERP reprezinta solutia ideala. De asemenea, un aspect important de care trebuie sa tina cont un antreprenor este sa nu isi copieze competitorii, ci doar sa ii analizeze si sa faca mai mult decat ei. Cu siguranta, o idee buna fara o clientela exacta este inutila. Gasirea unor furnizori nepotriviti poate aduce falimentul unei firme mici, iar mentalitatea conform careia antreprenorul nu trebuie sa depuna mult efort este total gresita.

succes in afaceri

  • erp
  • antreprenor
  • succes in afaceri
PR Total este un serviciu online dedicat companiilor care doresc sa informeze publicul tinta prin comunicate de presa. Acest serviciu de comunicate de presa online este gratuit! PR Total ofera posibilitatea oricarei companii sa publice gratuit comunicate de presa pe acest portal online.