Cariera: 3 lucruri de avut in vedere atunci cand iti SCHIMBI profesia

Confucius spunea ca daca iti vei alege un job care iti place cu adevarat, nu vei mai fi nevoit sa muncesti nici macar o zi din viata ta. Cu alte cuvinte, atunci cand esti pasionat de o meserie si alegi sa iti cladesti cariera in jurul acesteia, nu simti ca muncesti, ci ca ai, mai degraba, un hobby.

Consideri ca jobul actual nu iti aduce realizarile pe care ti le doresti? Vrei sa iti schimbi profesia si sa faci ceea ce iti place cu adevarat? Niciodata nu este prea tarziu pentru a lua atitudine in acest demers, atata vreme cat ai in vedere cateva aspecte esentiale, astfel incat alegerea ta sa te ajute sa obtii o cariera asa cum ti-ai dorit-o dintotdeauna.

Iata 3 lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand iti SCHIMBI profesia:

1.Asigura-te ca ai abilitatile necesare pentru noua profesie

Daca ai ajuns la concluzia ca meseria pe care o ai nu te multumeste pe deplin si ca ai nevoie de o schimbare radicala in ceea ce priveste cariera ta, asigura-te ca ai abilitatile necesare pentru job-ul pe care ti-l doresti. Este de la sine inteles faptul ca, inainte de a renunta la postul pe care il ocupi in prezent si, implicit, de a intrerupe colaborarea cu angajatorul tau, trebuie sa fii sigur ca detii toate aptitudinile necesare in noul domeniu de activitate. Fara indoiala, daca vei tine cont de acest lucru si vei lua masuri doar atunci cand esti convins ca esti potrivit pentru respectiva activitate, vei reusi sa iei cea mai buna decizie pentru tine.

abilitati-profesionale

2.Ce trebuie sa faci pentru a-ti demonstra cunostintele

In cazul in care te hotarasti sa iti schimbi profesia, exista sanse foarte mici sa ai suficient timp la dispozitie pentru a urma cursurile unei facultati, astfel incat sa obtii certificarile necesare pentru domeniul in care urmeaza sa activezi. Desi lipsa studiilor de specialitate poate reprezenta un minus, exista o multime de alte modalitati prin care poti invata si prin care iti poti demonstra cunostintele. Mai precis, poti citi carti si newslettere, sa participi la evenimente profesionale si chiar sa inveti sa folosesti programe esentiale pentru domeniul respectiv. De exemplu, daca iti doresti sa incepi o cariera in inginerie, poti opta pentru un curs de instruire AutoCAD. In acest sens, acceseaza site-ul http://www.manandmachine.ro/instruire/autocad/ si descopera mai multe detalii despre solutiile la care poti apela pentru a reusi ceea ce ti-ai propus. In mod cert, daca vei tine cont de aceste lucruri, vei reusi nu doar sa intrii in posesia unor informatii valoroase, ci si sa iti demonstrezi cunostintele.

3.Cum ajungi in atentia angajatorilor din industria respectiva

Odata ce ai rezolvat problema cunostintelor de specialitate, trebuie sa cauti si sa descoperi o modalitate prin care sa ajungi in atentia angajatorilor din industria respectiva. Cea mai eficienta metoda prin care poti descoperi oportunitati in domeniul pe care ti-l alegi este aceea de a cunoaste persoane noi, care au deja o cariera in domeniul respectiv. Astfel, incearca sa fii creativ in abordare si sa inspiri, persoanelor cu care intrii in contact, faptul ca meriti timpul si increderea lor. Cu siguranta, daca vei pune in practica acest sfat vei reusi sa obtii schimbarea pe care ti-o doresti.

oportunitati-angajare

Iata, asadar, care sunt cele trei lucruri carora trebuie sa le acorzi atentie atunci cand decizi sa faci o schimbare radicala in cariera ta.

  • schimbare-de-cariera
  • abilitati-profesionale
  • oportunitati-angajare
PR Total este un serviciu online dedicat companiilor care doresc sa informeze publicul tinta prin comunicate de presa. Acest serviciu de comunicate de presa online este gratuit! PR Total ofera posibilitatea oricarei companii sa publice gratuit comunicate de presa pe acest portal online.