Ce NU trebuie sa faci imediat dupa ce ai mancat

Este bine sa lasi sa treaca macar doua, trei ore intre masa principala si gustarea compusa din fructe. De regula, fructele consumate imediat dupa masa favorizeaza balonarea si gazele intestinale, deoarece ele stagneaza in intestin pana se digera alimentele de la masa principala. Este de preferat sa consumi fructele dimineata pe stomacul gol.

De asemenea, daca esti fumator, este recomandat sa astepti cateva ore dupa masa inainte de a aprinde o tigara. Potrivit unor studii, fumatul imediat dupa masa este echivalent cu zece tigari aprinse deodata.

Spalatul pe dinti imediat dupa ce ai mancat poate sa afecteze smaltul dintilor. De aceea, specialistii recomanda o perioada de pauza de o jumatate de ora intre terminarea mesei si folosirea periutei dentare.

Alte obiceiuri de evitat

Daca faci dus imediat dupa ce ai mancat, circulatia sanguina va fi redirectionata catre maini si picioare, astfel ca digestia va fi incetinita, conducand la dureri de stomac. De asemenea, daca mergi direct la somn dupa ce ai mancat cina este foarte posibil sa te confrunti cu senzatie de disconfort abdominal, balonare sau sa dormi foarte prost. In plus, pot sa apara arsurile stomacale pe timpul noptii.

  • ce sa nu faci dupa ce mananci
PR Total este un serviciu online dedicat companiilor care doresc sa informeze publicul tinta prin comunicate de presa. Acest serviciu de comunicate de presa online este gratuit! PR Total ofera posibilitatea oricarei companii sa publice gratuit comunicate de presa pe acest portal online.