Contra pregateste schimbari la Nationala, dupa infrangerea cu Olanda

Nationala de fotbal a Romaniei a terminat anul 2017 cu un esec usturator in fata Olandei (0-3), dar Cosmin Contra a extras doar lucrurile bune si a spus ca sunt premise suficiente pentru a crede in calificarea la Euro 2020. In plus, ”Gurita” vrea sa schimbe sistemul de joc actual, 4-2-3-1, intr-unul ofensiv, menit a se baza mai mult pe atac.

”Sa implementam mentalitatea de a ataca si de a juca pentru romani!”

Despre modul in care va arata nationala pe viitor a vorbit si Adrian Mutu. Managerul general al FRF, care a spus ca rezultatul n-a fost conform cu exprimarea celor doua echipe in teren, a dezvaluit si unul dintre planurile pe care noul selectioner vrea sa-l implementeze la prima reprezentativa.

  • ”Ultima oara cand am intalnit Olanda, jucam si eu… si atunci chiar ne-au dat cu terenul in cap (n.r. – scor 1-4 in preliminariile CM 2014). Am fost invinsi vizibil atunci, se vedea ca e o echipa puternica in fata careia nu ai ce sa faci chiar daca joci doua zile. Dar, in seara asta nu am vazut puterea aia a Olandei.
  • Au fost mai buni, dar nu ne recunoastem invinsi total, ca sa spun asa. Romania a demonstrat ca poate juca pe atac si cu o astfel de echipa. Incercam sa implementam o alta mentalitate echipei nationale, aceea de a ataca si a juca pentru romani. Azi nu ne-a iesit, dar speram sa ne iasa pe viitor”, a precizat Mutu.

Insusi Contra a spus, inaintea amicalului de pe Arena Nationala, ca ia in calcul posibilitatea de a juca cu doi atacanti. Deocamdata, selectionerul se afla la stadiul de ”cautari”, pentru ca nu si-a terminat inca perioada de testare a posibililor tricolori.

Una peste alta, este de notorietate faptul ca nationala Romaniei si-a obisnuit fanii cu un joc destul de retras, bazat mai mult pe aparare si pe contraatac, asa cum s-a intamplat, spre exemplu, in perioada de glorie de la Mondialul din 1994, din SUA.

Ramane de vazut daca selectionerul va reusi sa schimbe sistemul de joc actual, 1-4-2-3-1, extrem de uzitat si in Liga 1, intr-unul menit a oferi mai multa forta pe atac, cum este 3-4-3 sau clasicul 4-4-2.

Și fostul selectioner al Romaniei, Christoph Daum, a vrut sa schimbe sistemul de joc al nationalei si chiar a facut-o. A utilizat chiar patru sisteme de joc, dar niciunul ni i-a adus satisfactiile dorite.

A inceput preliminariile cu 4-3-3, a trecut mai apoi la 4-2-3-1, apoi la 4-1-4-1 si a incheiat cu 3-4-1-2.

Sursa:http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Competitii/Echipa+Nationala/Cosmin+Contra+vrea+sa+intre+in+istorie+si+pregateste+o+mare+schi

  • contra
PR Total este un serviciu online dedicat companiilor care doresc sa informeze publicul tinta prin comunicate de presa. Acest serviciu de comunicate de presa online este gratuit! PR Total ofera posibilitatea oricarei companii sa publice gratuit comunicate de presa pe acest portal online.