De ce femeile sunt mai puternice in fata racelii decat barbatii

Daca vei mai auzi vreun barbat care se plange de unele simptome ar trebui sa-l crezi pe cuvant si sa nu te gandesti ca exagereaza. Cel putin asa spune un studiu.

Cand un barbat se plange de simptome de raceala sau gripa, este posibil ca femeile sa nu-si imagineze prin ce trece. Potrivit unui studiu, barbatii au simptome de raceala sau gripa mult mai pronuntate si mai grave dupa ce au luat un virus respirator. Studiul a fost publicat intr-o editie speciala de Craciun a revistei The BMJ, ca sa atraga atentia ca barbatii nu se plang si traiesc cu adevarat simptomele. Ma rog, acum n-ar trebui sa-i lingusesti ca nu sunt pe moarte.

Oamenii pot exagera simptomele unei boli minore, ca o raceala. Desi termenul este folosit uzual, nu exista nicio explicatie stiintifica care sa spuna ca termenul este folosit in mod adecvat sau ca este corect. Asta este o alta problema. Kyle Sue, profesor asistent la Universitatea din Newfoundland, Canada, a gasit dovezi ca barbatii pot avea imunitatea mai slaba atunci cand au contact cu un virus care cauzeaza gripa sau raceala.

De exemplu, un studiu din 2008 a constatat ca femeile au avut un raspuns imun mai puternic la vaccinul antigripal, ceea ce inseamna ca au produs niveluri mai ridicate de anticorpi, comparativ cu barbatii. Alte studii din Hong Kong si Statele Unite au constatat ca, in comparatie cu femeile, barbatii sunt internati mai des in spitale din cauza unor simptome de gripa si raceala. In plus, rata mortalitatii din cauza gripei este mult mai mare la barbati.

Inca nu este clar de ce sexul masculin este mai slab in fata virusurilor respiratorii, dar hormonii ar putea juca un rol important in acest sens. De exemplu, hormonul feminin estrogen ofera un efect de protectie impotriva multor virusuri. Spre exemplu, intr-un studiu din 2016, cercetatorii au expus celulele nazale masculine si feminine la estrogen, intr-un vas de laborator si apoi au infectat celulele cu virusul gripei. S-a descoperit ca estrogenul a redus nivelurile de gripa in celulele sexului feminin, dar nu si a celor masculin.

  • femeile lupta cu raceala mai bine decat barbatii
PR Total este un serviciu online dedicat companiilor care doresc sa informeze publicul tinta prin comunicate de presa. Acest serviciu de comunicate de presa online este gratuit! PR Total ofera posibilitatea oricarei companii sa publice gratuit comunicate de presa pe acest portal online.