De ce nu merg romanii la stomatolog? Top 5 motive!

Romania este o tara in care grija pentru igiena dentara si pentru sanatatea cavitatii bucale in general este printre ultimele detalii carora cetatenii le dau atentia. In clasamentele Uniunii Europene, Romania se claseaza printre ultimele locuri cand vine vorba despre ingrijirea dintilor si gingiilor. Tot noi se pare ca suferim de foarte multe afectiuni grave, afectiuni care provin din probleme simple lasate netratate pentru o perioada indelungata de timp. spalarea-dintilorMai mult decat atat, se pare ca nici la rutina zilnica nu stam prea bine: pe langa faptul ca romanii nu isi periaza dintii in fiecare zi, acestia nici nu stiu cum se realizeaza un periaj corect, nu isi schimba periuta de dinti o data la 3 luni asa cum este recomandat (ci la un an!) si nu folosesc apa de gura sau ata dentara. Este deci de mirare ca tot mai multi romani isi pierd dintii in totalitate atunci cand ating o varsta mai inaintata? Ce se poate face in aceasta situatie?

Este recomandat ca fiecare dintre noi sa mearga cel putin o data pe an la un cabinet stomatologic pentru un control de rutina. Toate problemele de mai sus, problemele minore precum cariile, sensibilitatea gingivala si altele asemenea pot fi rezolvate intr-o singura zi de control stomatologic. In plus, medicul stomatolog ne poate ajuta sa invatam cum sa ne stabilim o rutina zilnica, cum sa ne periem corect dintii si cum sa prevenim, mai degraba decat sa tratam. Desi suna foarte simplu si cu totii stim ca acesta este cursul corect spre care trebuie sa ne indreptam, tot nu se fac suficiente eforturi pentru a preveni pierderea dintilor.

Fricile neintemeiate romanilor

De ce nu se merge la dentist? Romanilor se pare ca le este frica de medicul stomatolog. Acestia au raspuns cu motivele pentru care nu isi ingrijesc dintii iar raspunsurile lor, precum si informatiile necesare eliminarii acestor frici se afla mai jos:

  1. Le este teama de durere. Chiar si atunci cand merg pentru un control de rutina, pentru o carie sau un detartraj, romanii se tem de durerea de pe scaunul cabinetului stomatologic. Se pare ca aceasta teama a ramas inca din copilarie, insa este una nefondata. Medicina a avansat foarte mult in ultimii ani iar majoritatea tratamentelor din ziua de azi sunt complet nedureroase.
  2. Le este teama de infectii sau alte boli. Este binecunoscut printre romani, se pare, ca mersul la cabinetul stomatologic este destul de riscant deoarece implica destul sange si saliva, iar daca instrumentele nu sunt sterilizate corespunzator, exista riscuri majore de a contracta anumite boli cum ar fi hepatita. Cu toate acestea, cazurile sunt mult mai rare decat credeti iar daca mergeti la o clinica dentara serioasa, sterilizarea si dezinfectia chiar nu sunt o problema. Acesta nu este un motiv sa nu mai mergeti la dentist! Cand sunteti acolo, acordati atentie sporita instrumentelor cu care se lucreaza si puteti fi siguri ca veti fi in siguranta.clinica-stomatologica-imagine
  3. Costa prea mult! Controalele stomatologice ajung sa coste foarte mult numai in momentul in care aveti nevoie de interventii complicate. In rest, nu este deloc costisitor sa reparati o carie sau sa faceti un control de rutina, iar daca va ingrijiti dintii cum trebuie nu mai exista nici un motiv pentru a nu merge. Pe termen lung, veti reusi chiar sa economisiti. In plus, nici o investitie nu este prea mare cand vine vorba de sanatate.bani
  4. Nu au timp. Cu siguranta, se poate aloca o ora o data la 6 luni pentru un lucru atat de important precum sanatatea cavitatii bucale. Desi lipsa timpului este des invocata, nu este un motiv solid. Romanii se tem ca vor petrece ore intregi in sala de asteptare, insa daca faceti o programare dinainte, totul se va desfasura in timp util.
  5. Se tem ca vor fi judecati. Din pacate, prea putini oameni inteleg ca personalul medical este unul profesionist, care incearca intotdeauna sa va ajute. Si medicii stomatologi inteleg principiul „mai bine mai tarziu decat niciodata” si cu siguranta se vor bucura ca ati ales sa acordati mai multa atentie unui detaliu atat de important pentru calitatea vietii dumneavoastra de zi cu zi.

dinti-curatiDupa cum am aratat si mai sus, datorita progreselor ce s-au facut in ultimii ani in acest domeniu, nu mai exista nici un motiv pentru a ignora sanatatea dintilor dumneavoastra. Clasamentul sumbru al igienei orale se poate schimba, insa pentru a reusi acest lucru, populatia tarii noastre trebuie educata si responsabilizata. Totul se poate schimba cu o simpla vizita la o clinica stomatologica. Daca nu stiti o clinica de acest gen care sa respecte cele mai inalte standarde de calitate si profesionalism, internetul va poate ajuta intotdeauna cu o recomandare. Foarte multi oameni se declara a fi multumiti de serviciile clinicii de stomatologie Dr. Melnic, din Bucuresti.

  • bani
  • dinti-curati
  • spalarea-dintilor
  • clinica-stomatologica-imagine
PR Total este un serviciu online dedicat companiilor care doresc sa informeze publicul tinta prin comunicate de presa. Acest serviciu de comunicate de presa online este gratuit! PR Total ofera posibilitatea oricarei companii sa publice gratuit comunicate de presa pe acest portal online.