Debransarea de la incalzirea centralizata si alegerea alternativelor moderne

Sistemul municipal de alimentare centralizata cu energie termica

Potrivit unui comunicat de la SACET (Sistemul municipal de alimentare centralizata cu energie termica) mai mult de 13.550 de apartamente din Romania s-au debransat in ultimele 8 luni de zile, alegand modalitati alternative de incalzire, cum este sistemul de incalzire electrica prin pardoseala. Potrivit utilizatorilor aceasta metoda este mai eficienta si mai putin costisitoare in timp.

Pe piata din Romania, sistemul este oferit de firma Carbonheat si este dedicat atat celor ce locuiesc la apartamente cat si celor ce stau la casa.

Potrivit informatiilor publice, numarul de localitati care se alimenteaza de la termoficarea centralizata este in scadere. Acest lucru nu ne mira, pentru ca, costurile gazului este de la an la an mai mare.

Schema grafica de incalzire a pardoselii

Ce a dus la aceasta schimbare?

Cei care au fost intrebati de ce au renuntat la vechiul mod de incalzire au invocat motive precum:

  1. Gresia rece din baie pe care calci dimineata poate fi preschimbata intr-o caldura placuta, ideala pentru a incepe ziua cu bine. Sistemul este compatibil cu orice tip de locuinta, indiferent de tipul imobilului, pentru ca incalzirea prin intermediul pardoselii functioneaza la parametri maximi atat pentru imobile de dimensiuni mici, cat si in spatii industriale, magazine, scoli, spitale.

Incalzirea prin pardoseala in baie pentru gresie

Conform celor spuse, instalatia poate fi adaptata pentru orice fel de pardoseala infiderent ca este vorba de: beton, grinzi, sapa, blocuri, barne. Din punct de vedere al valabilitatii, sistemul indeplineste o durata de viata echivalenta cu cea a constructiei. Un factor important este cel al folosirii de conducte de calitate superioara. Materialul din care sunt realizate impune anumite conditii de manipulare, depozitare, montaj si exploatare care trebuie sa fie respectate in tocmai.

  1. Sistemul de incalzire pe gaz nu prezinta siguranta, cei care au investit in incalzirea electrica prin pardoseala afirma ca, costurile de la intretinere sunt mai mici. Aceasta din ultima metoda este si mai ecologica. Facturile la incalizre sunt in medie micsorate garantat cu 25-30%.
  2. Factorul cel mai important care duce la aceasta schimbare este de natura financiara. Noile sisteme performante se regasesc in apartamentele noi, cu un grad mare de izolare, si sunt deosebit de economice si de eficiente, confera flexibilitate sporita, deoarece fiecare camera in parte are propriul sistem de incalzire, ce functioneaza de sine statator, total independent si are propriul termostat digital, complet programabil pentru a se stabili exact orele de functionare, cat si temperatura optima ce se doreste in camera. Mai multe detalii despre acestea se gasesc aici: https://www.carbonheat.ro/incalzire-in-pardoseala/ pe site-ul oficial al companiei.

bani

Concluzia este ca tot mai multi romani doresc sa eficientizeze confortul termic din propria locuinta punand astfel accentul pe necesitatea unei casei incalzite corespunzator. Binecunoscutul sistem invechit de incalzire a locuintelor prin intermediul sobelor pe lemne sau pe baza de motorina, a fost dat uitarii la fel ca si cel al caloriferelor cu ulei. In comparatie cu elementii inestetici si greu de curatat in timp ai caloriferelor, incalzirea electrica prin pardoseala ofera o ambianta unitara in intreaga incapere si creaza o temperatura ideala. Cei care doresc sa aiba o locuinta moderna apeleaza la acest nou tip de incalzire prin pardoseala electrica prin care se eficientizeaza astfel consumul si beneficiaza de un confort termic ridicat.

  • Sistemul municipal de alimentare centralizata cu energie termica
  • Schema grafica de incalzire a pardoselii
  • Incalzirea prin pardoseala in baie pentru gresie
  • bani
  • Debransarea de la incalzirea centralizata si alegerea alternativelor moderne
PR Total este un serviciu online dedicat companiilor care doresc sa informeze publicul tinta prin comunicate de presa. Acest serviciu de comunicate de presa online este gratuit! PR Total ofera posibilitatea oricarei companii sa publice gratuit comunicate de presa pe acest portal online.