Șeminee bioetanol pentru toată lumea!

Sunt mare fan al șemineelor. Le-am văzut prima oară în filme, acolo unde o casă generoasă avea în fiecare cameră câte un șemineu. Casă mare cu slujbași care făceau focul în fiecare zi. E departe de mine gândul de-a avea casă mare și argați care să facă focul în șemineu. Vremurile au trecut, s-au schimbat mentalități, tehnologic suntem foarte departe de acele vremuri. Și pentru că toate au evoluat în jurul nostru, nu se putea ca tocmai slăbiciunea mea, șemineul, să rămână neschimbat.
semineu bioetanol

Șemineul bioetanol – posibiliate reală de a aduce un șemineu într-o locuință

Noutatea tehnologică despre care vorbeam este înlocuirea combustibilului solid în procesul de ardere. Practic, vorbim de înlocuirea lemnului cu bioetanol, combustibil ușor de procurat în mediul urban și care, pe deasupra, e și prieten cu mediul. În cazul șemineelor, acest tip de combustibil bio face posibilă ca flacăra să fie reală însă șemineul nu are coș de evacuare a fumului. Deoarece nu rămân resturi în urma arderilor. Un motiv în plus pentru ca accesibilitatea lor să fie una mult mai mare decât a clasicelor șeminee pe gaz sau pe combustibil solid.
Cererea ridicată de șeminee bioetanol a făcut posibila dezvoltarea a numeroase modele și accesorii. Nu e de mirare faptul că oferta de șeminee bioetanol e foarte variată. Mi-au plăcut modelele de șemineu mobil, șeminee de dimensiuni reduse care pot accesoriza orice cameră de apartament. De asemenea, un șemineu bioetanol de exterior, cu o flacără viguroasă sau plăpândă, poate completa o gradină ornamentată cu mult bun gust.
Șemineul a depășit de mult scopul pentru care a fost proiectat inițial, acela de a fi o sursă de căldură. Este mai degrabă în aceste vremuri un accesoriu de design care întregește o viziune a proprietarului asupra spațiului și a noțiunii de cămin în general.

  • semineu bioetanol