STUDIU: Romanii cheltuie in medie de 5.000 de euro pe intretinerea masinii. Afla in ce investesc soferii!

Potrivit unui studiu efectuat recent, romanii investesc in medie de 3.000 euro pe an in tot ceea ce inseamna mentenanta automobilului. Asadar, se pare ca detinerea si utilizarea unui autovehicul presupune cheltuieli enorme care nu pot fi suportate decat de salariatii romani care depasesc cu mult salariul minim pe economie.

Dar ce investitii presupune mai exact mentenanta unei masini? De ce sunt nevoiti soferii sa-i aloce o suma atat de mare in fiecare an? Va propun sa trecem in revista principalele cheltuieli, dintre care unele sunt impuse de lege, in vreme ce altele raman la alegerea soferului:

   • Curatarea periodica a masinii. Soferii care nu au timp, dar detin resursele necesare, prefera sa isi duca masina la spalatorie o data pe luna. Chiar daca este comoda, aceasta optiune presupune cheltuieli suplimentare. Chiar si cei care isi curata singuri masina, au nevoie de accesorii pentru curatarea automobilului, cum ar fi solutii speciale, perii si carpe care sa nu afecteze vopseaua. Mai mult decat atat, o data la cateva luni se impune schimbarea unor accesorii auto care s-au deteriorat de-a lungul timpului, cum ar fi covorasele si presurile auto, husa volanului, tapiteria scaunelor si a banchetei din spate sau plafonul masinii. Alte cateva sute de lei se duc in directia asta. Gasesti pe site-ul Bottari-Italoromena o multime de accesorii de masina de care ai nevoie!

  • RCA si roviniete. Plata asigurarii auto este obligatorie si impusa prin lege, iar ea trebuie efectuata anual. In functie de modelul masinii, costul se ridica la cateva mii de lei. Cu toate ca este costisitoare, aceasta asigurare este binevenita in eventualitatea in care soferul va fi implicat in accidente rutiere cauzate din vina altor soferi. Asigurarea acopera toate costurile de reparatii. Mai mult decat atat, pentru cei care calatoresc frecvent in afara tarii, se adauga cheltuielile suplimentare pentru rovinieta. Pentru autoturisme, costul unei roviniete platite per an se ridica undeva la 30 de euro.
  • Carburantul este foarte scump in Romania, mai ales daca luam in considerare si diferentele de pret de la o pompa de alimentare la alta. Chiar daca unele masini consuma mai putin carburant decat altele, putem face o estimare generala, afirmand ca un sofer cheltuie pe benzina intre 6.000-7.000 lei. Cifrele sunt naucitoare, avand in vedere nivelul de trai din Romania si faptul ca tara noastra este departe de a-si atinge apogeul economic.
  • Asigurarea CASCO. Soferii responsabili opteaza si pentru asigurarea CASCO, pe langa RCA, care este oricum impus de lege. O asigurare CASCO ii determina pe soferi sa scoata din buzunar pana la 1.5000 euro in fiecare an. Dupa cum puteti observa, responsabilitatile soferilor romani in ceea ce priveste mentenanta autoturismului se inmultesc si odata cu ele cresc si investitiile financiare.
  • Reviziile auto. In mod normal, un sofer trebuie sa-si duca masina in service cel putin o data pe an, pentru o revizie de protocol. In jur de 1000 de lei se duc anual pe achitarea acestor operatiuni, la care se mai adauga si reparatiile neprevazute, care presupun si acestea cheltuieli suplimentare.
  • Echipamentul auto de iarna. In fiecare an, soferii se vad nevoiti sa scoata din buzunar sume exorbitante pentru a-si dota masina cu accesorii si componente speciale pentru iarna. In sens contrar, acestia nu ar avea dreptul sa circule cu autoturismul in conditii meteo nefavorabile, cum ar fi viscolul si inghetul. In primul rand, soferii sunt obligati prin lege sa isi echipeze masina cu anvelope de iarna, deoarece noul cod rutier interzice circulatia autovehiculelor care nu sunt dotate corespunzator. Mai mult decat atat, soferii responsabili investesc in achizitionarea accesoriilor auto care sa le usureze utilizarea masinii pe zapada, cum ar fi lanturile antiderapante, calburile de tractare, solutiile de spalare, antigelul, periile, lopetile, racletele si multe alte ustensile.

Daca pe langa aceste cheltuieli mai luam in considerare si faptul ca de-a lungul unui an de zile unele component pot ceda si trebuie inlocuite cu alte piese auto, iata ca mai rasar si alte cheltuieli! Asadar, intretinerea unei masini este foarte similara cu intretinerea unei locuinte. La taxele, impozitele si asigurarile lunare sau anuale, mai pot surveni si cheltuieli cauzate de defectarea anumitor lucruri.

 

 • covorase auto
PR Total este un serviciu online dedicat companiilor care doresc sa informeze publicul tinta prin comunicate de presa. Acest serviciu de comunicate de presa online este gratuit! PR Total ofera posibilitatea oricarei companii sa publice gratuit comunicate de presa pe acest portal online.