Top 5 lucruri pe care trebuie să le aibă o casă la țară

O casă cochetă în provincie, departe de agitația și poluarea orașului, este, probabil, visul multora, însă doar puțini sunt norocoșii care își permit să aloce buget și timp construcției sau reconstrucției unui cămin ideal la țară.

Deja îți imaginezi cum va arăta casa ta înconjurată de pomi, cu alei înflorate și ciripit de păsări în fiecare dimineață, dar nu știi de unde să începi amenajarea ei? Un lucru este sigur – planul de amenajare și reconstrucție trebuie creat de un arhitect specializat în astfel de clădiri, nu de amatori, pentru a obține un rezultat excelent, de care să te bucuri mult timp de acum.

casalatara

Ține cont de mediul în care construiești. Dacă te afli într-un sat sau stațiune de munte, casa ta trebuie să arate diferit și să fie construită din altfel de materiale decât dacă cea dintr-un loc aproape de mare sau de Deltă. Studiază tipicul caselor din zona și realizează un plan de vis alături de arhitectul tău.

Iată 5 lucruri pe care trebuie să le încadrezi în planul casei tale de la țară:

  1. Va trebui să ții cont de costurile de întreținere și de reducerea lor pe cât posibil. Nu omite, deopotrivă, imporanța grijii față de mediul înconjurător, în special pentru că fugi din oraș din cauza poluării, a zgomotului și a sufocării în locuri mici. În ajutorul tău vine DbSolar, ce îți propune instalarea unor panouri solare fotovoltaice. Acestea vor produce electricitate pentru buna funcționare a întregii tale case și, pe cât de eficiente sunt, pe atât de prietenoase cu mediul înconjurător.
  2. În situația în care ești destul de norocos ca în apropierea proprietății tale să curga un pârâu, profită și instalează-ți un sistem de irigații complet. Orice casă la țară trebuie să aibă și o mică plantație de legume sau fructe care nu cer prea multă îngrijire peste an. Va fi mai ușor să obții recolte gustoase dacă iei acest lucru în considerare încă de la început.
  3. Protejarea proprietății și a familiei este la fel de importantă, iar pentru a fi sigur că totul este sub control în orice moment, alege să instalezi un gard electric în jurul curții tale. Acesta este cu atât mai util în zonele frecventate de animale sălbatice și va ține la distanță orice intrus nedorit în curtea ta. De asemenea, sunt ușor de instalat și presupun costuri reduse.
  4. Îți dorești ca întreaga familie să se bucure de plăcerea de a petrece weekendul și micile vacanțe la țară? Alocă spațiu și decorează o cameră comună în care să vă petreceți cât mai mult timp. Elimină orice surse de distragere a atenției din această încăpere, precum televizorul, laptopurile sau sistemele de sonorizare pentru muzică și pune, în schimb, o masă de biliard, un șemineu electric sau o bibliotecă. Acestea vor crea o atmosferă primitoare și îi va convinge pe toți membrii familiei de plăcerea petrecerii unui timp prețios împreună.

baietel

  1. Nu uita că în zonele rurale sunt rare ocaziile în care se pulverizează soluții de îndepărtare a insectelor și, în special, a țânțarilor. În consecință, nu omite eficiența unor plase care să împiedice pătrunderea lor în casă, protejându-te, astfel, și de mai multe bacterii pe care acestea la transmit.

A locui la țară, chiar și pentru intervale scurte de timp, înseamnă asumarea unui stil de viață presărat cu provocări zilnice, în special dacă ai fost obișnuit să locuiești în oraș. Dacă alegi, însă, să investești eficient și inteligent în confort și siguranță, bucuria de a petrece timp în noua ta casă va fi de neegalat.

  • baietel
  • casalatara
  • latara cover
PR Total este un serviciu online dedicat companiilor care doresc sa informeze publicul tinta prin comunicate de presa. Acest serviciu de comunicate de presa online este gratuit! PR Total ofera posibilitatea oricarei companii sa publice gratuit comunicate de presa pe acest portal online.